Videre til indhold
Du er her: Forside » Artikler Om Ure » Basel World 2002

Basel World 2002

Lidt historie og mange billeder fra vores rejse til Schweitz

Her er beretningen om vores seneste tur til urelskernes Mekka, den store urmesse i Basel, Schweitz.


Den største udstiller på messen var, næsten selvfølgelig, Swatch Group. De er idag den største urproducent i verden med en lang række af de vigtigste mærker under sig, bl.a. Omega, Tissot, Certina, Rado, Longines, Breguet m.fl...


I en del af det område Swatch Group udstillede på var der anlagt flade damme med vand, hvor store flotte fotostater spejlede sig i. Det så meget imponerende ud, men der var flere gæster, der fik våde fødder.

På Omega's stand så vi mange meget flotte nyheder, en del af disse vil i nærmeste fremtid kunne ses "live" her i butikken.
Til venstre er en "Central Tourbillon" til godt ½ million kr. Til højre de nyeste Seamaster modeller, udstyret med Omega's nye selvoptrækkende kronograf værk.

Til venstre "Speedmaster Broad Arrow" 18kt. med emailleskive limiteret til 99 stk. Pris? Over 100.000,- dkr. Til højre "Constellation My Choice" i stål/guld med diamanter.

Til venstre Omega's "Museum Collection" modeller fra de to seneste år. Den fra i år var ikke udstillet, det er en klassisk kronograf i 30'-40' stil, vi har bestilt den så billede følger når vi får den på lager.
Omega udsender i år en speciel "007 Seamaster" i anledning af James Bond's 40 års film jubilæum, den er limiteret i 10.007 stk. Desuden kommer der en limiteret "Michael Schumacher Speedmaster" med kevlar skive i 11.111 stk. Vi får dem hjem efterhånden som Omega kan levere.


Vi var også på besøg på Eterna's stand, hvor en række nyheder blev præsenteret. Nogle af dem vil også komme i butikken og her på siden efterhånden som de kan leveres.

Tag Heuer viste selvfølgelig også deres nyheder, plus en del klassiske modeller.

Vi bestilte en ny forsyning af Laco's flyver ure, de kommer snart hjem. Dette eksemplar er den originale model fra 2. verdenskrig.

Rolex havde næsten fordoblet størrelsen af deres stand i år. Det var der i øvrigt flere af de store mærker der havde, hvilket selvfølgelig betød mindre plads til alle andre.


Rolex's ure lignede ellers sig selv. Hos Rolex sætter man en ære i ikke at ændre ret meget på modellernes stil eller teknik.


Patek Philippe er et af verdens førende urmærker, hvilket tydelig mærkes når man ser deres ure, fantatisk mekanik - til fantastiske priser. Også de havde udvidet deres stand meget.

Over for PP's stand lå Zenith, et mærke der ikke rigtigt kan slå igennem, men de laver nogle flotte og teknisk set meget fine ure. Se f.eks denne "El Primero flyback" kronograf med kronometercertifikat.


Et af de mindre kendte mærker er det tyske firma Sinn. De laver en stribe fine ure der i stil og kvalitet minder noget om Breitling, men til en lavere pris.

Sinn er et mærke, der satser meget på sportslige og solide ure. De producerer dog ikke selv værkerne, dem køber de hos de store schweitziske fabrikker.

Der er ikke ret mange, der laver stueure, som i teknisk forfinelse og prestige kan måle sig med de bedste armbåndsure. En af undtagelserne er Erwin Sattler fra Tyskland.


Sattler laver de flotteste og mest avancerede regulatorer. De garanterer max. afvigelse på 2 sec./måned, men det skulle efter sigende ikke være svært at få urene til at gå endnu bedre end det! Alle lejer i urene er lavet med enten små kugle- eller rubin lejer. Det er ure, som er bygget til at holde evigt.


Tilbage til oversigten for baggrundsartikler.

Oprettet af vw
Sidst opdateret 2006-10-01 09:27