Videre til indhold
Du er her: Forside » Artikler Om Ure » Basel World 2008

Basel World 2008, side 1

Igen i år var vi til verdens største urmesse i Basel.

Videre til: Side 2, Side 3.


Basel World er en kæmpe oplevelse hvis man interesserer sig for ure og smykker. I de få dage messen varer kæmper store og små producenter om at få præsenteret deres nyheder og sælge meste muligt til de fremmødte indkøbere fra hele verden.

Vi, Keld og Claus fra Uhrmageriet, havde afsat 2 dage til messen. Det betyder at vi stort set kun havde tid til at se de mærker vi havde aftaler med på forhånd. Derfor har vi selvfølglig primært billeder fra deres stande.

Mange af de nyheder vi viser her på siderne har vi bestilt, men leveringen kommer til at ske langsomt hen over hele året. Nogle af modellerne kommer vi desværre nok til at vente på til helt frem i starten af 2009.

Omega

Vores beretning starter med vores vigtigste mærke, Omega, der har været igennem en fantastisk udvikling de seneste år. Sidste år kom de igen for alvor ind i superligaen af urmærker, idet de introducerede Hour Vision model serien med det nye caliber 8500 manufacture værk.

Seamaster 300

Først til en nyhed, der nok vil interessere en bred kundeskare i Danmark: Seamaster 300 med den sorte skive bliver nu opdateret, så den kommer til at ligne den blå. Det betyder at automatik modellen nu kommer med co-axialt værk. Kronografen kommer med det velkendte caliber 1164 (7750), som den kendes fra den blå udgave. Skive, kasse og visere får samme "opstramning" som den blå fik for et par år siden. Vigtigst af alt er at alle modeller nu leveres med den samme lænke som vi kender fra den nuværende blå version! Priserne kommer også til ligge på linie med de blå modeller. En spændende ny variant er en dameudgave af dykkeruret med diamanter på hele dykkerkransen, prisen bliver 32.400,-

James Bond Limited Edition. Til efteråret kommer der en ny James Bond film, og i den anledning kommer der en ny Limiteret Seamaster 300 model i begrænset oplag. Denne gang bliver det den nye sorte udgave af Seamaster 300 serien, der kommer til at holde for. Den får en blank sort skive, den specielle 007 sekundviser og et par andre specialiter. Vigtig detalje: Vi har fået oplyst at der kun vil blive leveret omtrent det halve antal af disse ure til Danmark, set i forhold til hvad vi er vant til når Omega laver disse specielle James Bond modeller! Så folk skal virkeligt være oppe på mærkerne hvis de er interesserede i et af disse ure, for de bliver normalt revet væk. Pris 21.600,-

Planet Ocean

Der kommer ikke til at ske de store ændringer på Planet Ocean serien. Den største nyhed her er modeller med diamanter på dykkerkransen.

Aqua Terra

Aqua Terra model serien er blevet fulstændigt redesignet. Alt er ændret, men det klassiske design er der grundliggende ikke rørt ved. Kassen ligner den gamle, men er ændret en smule. Blandt andet ved at kassen nu omslutter kronen, hvilket betyder at kassen er blevet en anelse asymmetrisk. Det ser godt ud og det beskytter kronen bedre end på de tidligere modeller. Alle skiver er ændret, og de har nu et markant design med striber på højkant. Skiver, indeks og visere er nu i samme fantastisk høje kvalitet, som blev introduceret med Hour Vision serien sidste år.

Manufacture caliber 8500 værket er nu at finde i alle modeller med mekanisk urværk i Aqua Terra serien. En ny dame automatik med caliber nr. 8520 blev introduceret. Dette værk er udstyret med spiral lavet af Silicium, Si-14! Silicium er et ekstremt stabilt metal, både med hensyn til temperatur og mekaniske påvirkninger, men derfor også meget vanskeligt at anvende til dette formål. Det siger en del om Omega's tekniske formåen og deres vilje til at levere den højest mulige kvalitet, når de kan og vil producere spiraler i dette krævende men samtidigt meget højtydende metal.

Priserne bliver selvfølgeligt noget højere end vi er vant til fra den tidligere Aqua Terra serie. Til gengæld bliver Aqua Terra stadig lavet i en quartz udgave, hvilket selvfølgelig kan holde prisen noget nede. Modeller med mekanisk værk starter i pris fra 27.000,-, og quartz udgaven starter fra 13.800,-

Videre til: Side 2, Side 3.


Videre til: Side 2, Side 3.


Tilbage til oversigten for baggrundsartikler.

Oprettet af vw
Sidst opdateret 2008-05-06 16:10