Videre til indhold
Du er her: Forside » Artikler Om Ure » Mens vi venter på den nye Planet Ocean.

Mens vi venter på den nye Planet Ocean.

Omega har i år 2011, valgt at modernisere deres meget populære Seamaster Planet Ocean serie. De nye modeller ligner til forveksling de tidligere modeller, men i virkeligheden er der tale om et helt nyt ur!

“Inhouse” værker:

Først og fremmest går Omega over til at bruge værker af egen konstruktion, ofte kaldt “Indhuse” værker. Det bliver caliber 8500 i 42 og 45,5mm modellerne, caliber 8520 i 37,5mm diameter. Endeligt kommer den nye caliber 9300 til at sidde i kronografen. Omega introducerede den nye caliber 8500 serie for 4 år siden, og de har hidtil været brugt i DeVille Hour Vision og senest i de nye Seamaster Aqua Terra modeller fra sidste år. I år introducerer Omega caliber 9300, der er en helt ny kronograf med mange af de samme egenskaber som 8500 serien. Værket har blandt andet dobbelt fjederhus og nyeste generation af det Co-Axiale gangsystem. Den mest åbenlyse nyskabelse ved 9300 værket er at minut- og timetælleren til kronografen er placeret i samme skive, således at der nu kun vil være to små visere på skiven i stedet for som nu tre. Alle de nye indhouse værker i Planet Ocean serien får en spiral lavet af metallet Silicium, som både er ekstrem robust samt meget temperaturstabilt, hvilket giver en fantastisk præcis gang.

Design:

Designet er som sagt meget lig den oprindelige model, men er på alle måder “strammet op”. Skiven er matsort med selvlysende indeks. Dykkerkransen er på de fleste modeller opgraderet til matsort keramik med tal skala af krom-nitrid. De hvide modeller er med hvid keramik krans. Den orange model har ikke keramik i dykkerkransen, da det desværre ikke er lykkedes for Omega's teknikere at få farven til at matche. Krone og sidetryk er blevet lidt større og har fået nyt design. Lænken ligner den gamle, men har fået en bedre lås og bliver nu samlet med skruer i stedet for som nu med stifter og rør.

Glasbund:

Alle de nye modeller er med bund af safirglas, så man nemt kan se det flotte værk, og urene er naturligvis stadigvæk vandtætte til 600 meters dybde!

Titanium med blå skive:

Omega har valgt at lave en model i titanium med blå skive og dykkerkrans. Kasse og lænke er lavet i Grade 5 titanium, og dykkerkransen er lavet i blå keramik med tal skala af Liquide Metal ('flydende metal').

Modeller og størrelser:

  • Herre modellerne kommer i 42 og 45,5mm diameter, kronografen dog kun i 45,5mm.
  • Dame modellerne kommer i 37,5 og 42mm. F.eks. vil vi se en 37,7mm model uden kronograf med hvid skive og dykkerkans.


Priser og leveringstid:

  • Stål modellerne kommer medio August/september med priser fra 34.300,- leveret med lænke, og 45.500,- for kronografen med lænke.
  • Titan modellerne uden kronograf men med lænke medio december fra 47.500,-. Hvad angår kronograf modellen, tjae ...... engang i 2012.


Teknisk dokumentation fra Omega (på engelsk):Tilbage til oversigten for baggrundsartikler.

Oprettet af vw
Sidst opdateret 2012-03-21 11:39