Videre til indhold
Du er her: Forside » Generelt » Uhrmageriets historie og personerne bag

Uhrmageriets historie og personerne bag

Grundlagt 1855
Keld og Claus Damkjer

Uhrmageriet er mere end blot en almindelig urmagerforretning. Vi bruger al vores erfaring og viden til gavn for alle dem, der holder af kvalitets ure. Ud over salg og vejledning omkring nye ure istandsætter og restaurerer vi vintage og bedre, nyere ure, så de så vidt overhovedet muligt bliver i perfekt historisk og håndværksmæssig stand. Dette gælder ikke blot for de ure, som vores kunder indleverer til reparation og service, men også for de vintage og brugte ure Uhrmageriet selv sælger. Alle får de en perfekt behandling på vores værksted, hvor det traditionelle håndværk går hånd i hånd med den nyeste teknologi.

Forretningen, som i dag hedder Uhrmageriet, er oprindeligt grundlagt den 3. juli 1855 af I. C. Filtenborg (senere Etatsråd og importør af Omega ure). Den 9. februar 1869 blev forretningen overtaget af H. W. Meinche, der lagde navn til butikken frem til 1971, hvor K. Birkegaard tog over. Den 1. april 2000 overtager Uhrmageriet v/ Keld og Claus Damkjer forretningen på Sønder Allé 5 i centrum af Aarhus, hvor den har ligget siden huset blev bygget i 1923. Før den tid har butikken ligget først i Vestergade og siden på Store Torv, altid i centrum af Aarhus.

Den 3. november 2014 flyttede forretningen så tilbage til Store Torv. Her overtager vi Guldsmed Hingelbergs gamle lokaler på adressen Store Torv 3, og har efter en gennemgribende renovering af lokalerne nu har skabt den største urmagerforretning i Aarhus.

Urmagermester Keld Damkjer, f. 1945.
Keld Damkjer

Udlært i 1965 hos Kaj Møller Petersen i Århus med bronzemedalje fra Den Danske Urmagerskole. Efter perioder både som ansat svend og som selvstændig forskellige steder, siden 1981 som mester, starter Keld i 1995 op i Banegårdsgade i centrum af Aarhus med eget værksted under navnet Keld’s Uhrmageri. Dette navn ændres senere til Uhrmageriet. På dette tidspunkt fokuserer forretningen på restaurering og salg af klassiske vintageure.

Som 2. generations urmager har Keld arbejdet med ure siden han var 12 år gammel, og er dermed klart den mest erfarne urmager hos Uhrmageriet. Han har arbejdet med Omega ure siden han kom i lære i 1960. I dag er han en af Danmarks førende specialister i vintage Omega ure., og i 2015 fejrede Keld 50 års jubilæum som udlært urmager.

Det nære forhold til det traditionelle håndværk og den høje kvalitet af hans arbejde har bl.a. givet sig til udtryk i hans udvalgsarbejde omkring revideringen af den danske urmageruddannelse i 1991, og mere end 10 år som skuemester til svendeprøverne på Den Danske Urmagerskole i Ringsted. Han har desuden i en årrække siddet i komiteen for urmuseet i Den Gamle By i Århus.

Medejer af Urmageriet.Urmagermester Claus Damkjer, f. 1966.
Claus Damkjer

Udlært i 1999 hos Mosekjær Madsen i Herning. Claus er uddannet elektroniktekniker før han gik i lære som urmager. Oprettede den første hjemmeside for Uhrmageriet i 1997. Siden 1999 har han, sammen med sin far Keld Damkjer, arbejdet på at udvikle Uhrmageriet. Først med overtagelsen af Birkegaard Ure i Sønder Allé i år 2001, og senest i 2014 med overtagelsen af Hingelbergs lokaler på Store Torv. Godkendt til Omega Service på højeste niveau i 2014.

Medejer og daglig leder af Uhrmageriet.Urmagersvend Alis Bak, f. 1969.
Alis Bak

Udlært 1992 i Hillerød. Var tidligt på den schweiziske urmagerskole Wostep. Hun har blandt andet været ansat hos Klarlund i København og hos Knud Petersen i Århus. Hun har kursus fra Rolex og er godkendt til Omega Service på højeste niveau i 2015.

Har været ansat hos Uhrmageriet siden oktober 2014.Ældste lærling Christian Andersen, f. 1985.
Christian Andersen

Har arbejdet i Forsvaret og påbegyndte en uddannelse som maskinmester. Efter en ulykke var det interessen for ure og finmekanik, der trak ham ind på Den Danske Urmagerskole.

Han har været i lære hos Uhrmageriet siden august 2014.Yngste lærling Sebastian Richardy, f. 1994.

Grundet hans store interesse for ure var Sebastian allerede i sin gymnasietid ansat hos en urmager i sin hjemby Vejle.

Han har været i lære hos Uhrmageriet siden januar 2015.


Fourniture og kundeservice Lars Damkjer, f. 1970.

Indkøb og styring af reservedele samt kundeservice for værkstedet er Lars’ ansvarsområde. Har tidligere arbejdet inden for IT branchen, hvor han har ledet et større værksted.

Startede hos Uhrmageriet i september 2015.


Relevante links

Oprettet af vw
Sidst opdateret 2016-08-03 11:25